Ajattelin nopeasti päivittää tämän viikon koira kuulumisia. Eli kävimme Bamsen kanssa silmälääkärissä, vihdoin ja viimein. Vuosi oli kulunut edellisestä käynnistä, mikä sinäänsä ihme. Silmät olivat ihan priima kunnossa. Molemmissahan on kuivasilmäisyyttä mutta nykyisellä lääkityksellä silmät tuottaa normaalisti kyyneleitä. Vas silmän tuotto oli 22 ja oikea (se huonompi) oli 16. Molemmat siis normi rajojen sisäpuolella, jeee!!!! Lääkäri kasoi myös tarkemmin silmän pintaa, vasemmassa ei ollut yhtään mitään "vikaa" eikä oikeastaan oikeassa vaikka sanoi että jos ihan tarkkaa katsoo huomaa että silmä ajoittain on herkempi.

Capolla oli virallinen sydän kuuntelu. Erkkarissahan se piti alunperin olla , mutta häslingin takia (sekä Capon että yleinen) kuuntelu löydöksestä olisi tullut "epävarma". Capon sydäntähän on kevään mittaan kuunneltu moneen otteeseen ja erkkarin yhteydessä oleva "kuuntelia" oli ensimmäinen joka oli epävarma. Tästä syystä päätinkin siinä tilanteessa että epävarmaa tulosta en ota ihan muuten vaan, joko siellä on häikkää tai sitten ei... No tällä viikolla oli sitten SEN aika. Valehtelen jos kieltäisin jännittäneeni... Tottakai jännitin, onneksi en ollut itse paikalla kun sydäntä kuunneltiin. Tämä lääkäri joka nyt kuunteli Capon sydäntä on erittäin kokenut ja erittäin huolillinen työssään, joten kun sain viestin että Capolla ei ole sivuääntä niin olin helpottunut .

Olen saanut tietää että monella on käynyt samalla tavalla joukkotarkastuksissa, eli että niissä on mukamas jotain kuultu. Mutta kun ovat hakeneet toisen mielipiteen asiasta niin ovat olleet terveitä. Mitä taas asiasta opin? juu eli sydäntä EI kannata joukkotarkeissa kuunnelluttaa, ei ainakaan stressavalta koiralta. Tästä eteenpäin pyydän ainakin Capon kuuntelut esim rokotuksien yhteydessä tai tilaan ajan ihan varta vasten. Toiseksi pidän samaa linjaa kuten tähän asti, epävarmaa tulosta en edellenkään hyväksy, joko sivuääntä on tai sitten ei. JOS käy niin onnettomasti että useampi ell kuulisi jotain epämääräistä varmistan asian ultraäänellä ennenkuin virallistan .

No ei tästä tullut nopeaa päivitystä kuitenkaan. Lasten koulu loppuu huomenna ja jäävät kesälomalle. Itselläni vielä jokunen  viikko töitä ennenkuin saadaan viettää lomaa. Ensi viikolla on Capolla näyttelyt, eikä me vieläkään ollaan päästy harkkoihin , niitä kun tarvittaisiin kyllä...