Aika menee niin nopeasti että ei ehdi mukaan. Pikkuinen Windy kasvaa ja kehittyy silmissä. On aivan mahtava tyyppi! Suurin kehitys mielestäni oli 3-4 viikon ikäisenä kun 'otti jalat alleen' ja lähti liikkeelle. Windy ei ole hetkeen enää viihtynyt yksin mammansa kanssa pentulaatikossa, vaan tahtoo olla toisten koirien kanssa. Muuttivat sitten aitaukseen isojen koirien sekaan. Mollysta 1v 8kk on kuoriutunut varsinainen varamamma joka jaksaa hoitaa ja leikittää lainapentuaan. Oikea mamma, eli Vickan, oli alkuun hyvin tärkeä pennunsa suhteen, eikä oikein tykännyt että muut koirat tuli pentuhuoneeseen. Mutta nyt kun ovat kaikki samassa huoneessa, on aivan fine. Pojat ei niinkään välitä pennusta, ja tuntuu että ovat ainoita jotka edes yrittää komentaa sitä. Mamma ja varamamma kestää paremmin Windyn naskaleita, mutta pojat ei. 

Hyvin on utelijas tyttönen kyseessä, ja äidinsä tavoin vaikuttaa hyvin aktiiviselle ja fyysisesti 'näppärälle'. Yhdessä vaiheessa, reilu 2 viikkoisena, oli hetki jolloin pelkäsimme että maitoöverin takia Windysta on kehittymässä uimari-pentu, koska oli niin painava ikäänsä nähden. Paino on nyt tasoittunut kun liikkuu niin paljon, ja painaa tällä hetkellä reilu 1,7kg. 

Viikon kuluttua Windya sirutetaan ja viralliseksi nimeksi tulee Heartman's Moon Princess. Nimi oli aivan selvä ja keksitty jo ennen pennun syntymäää. Nimi on siis äitinsä ja isänsä virallisten nimien sekoitus: Höwelinan Quun Tytär ja Amantra Prince of Gold- > Moon Princess. 

Välillä minua surettaa ne kaksi pentua jotka eivät selvinneet. Toinen oli kuollut jo aikaisemmin ja toinen kuoli heti synnyttyään.Urospennulla oli kehityshäiriö (suolet vatsapeitteiden päällä) joten ei olisi muutenkaan selvinnyt. Oli täysin kehittynyt ja isompi kun Windy, ruby sekin. Vaikka en ollut luvannut kenellekkään pentua, ennenkun olivat syntyneet, niin kieltämättä tuntui pahalta ilmoittaa pennunkyseliöille että valitettavasti ei ole mistä antaa. Muistan itse kun odotin Capoa ja Vickania syntyväksi (Bamse ja Molly eivät olleet etukäteen tiedossa), kyllä olisi pettymys ollut suuri vaikka aina voi jotain käydä.

Onnellisia ollaan pikku Windystä, josta tulee pojamme koira. Ei tällaista aarretta voi myydä pois, siihen on kiintynyt liikaa. Lisäksi oli aivan selvää alusta asti että tästä yhdistelmästä haluan jättää itselleni jatkoon, muuten kaikki on heitetty hukkaan.

Koirien kasvatus ei tule edelleenkään olemaan mitään suurta tässä huushollissa! Vickanin mahdollinen toinen pentue on vielä suurena kysymysmerkkinä. Mollylle voisin ajatella noin vuoden päästä. Kenen kennelnimeen Mollyn pennut tulisi, on vielä epäselvä. Mollyhan on yhteisomistuksessa kennel Royalwood'sin kanssa.

 

Äidin rakkautta :) Vickan ja Windy noin 3 viikkoa, kuva Tuula Arokanto

wi%26vi.jpg

Windy noin 3 viikkoa, kuva Tuula Arokanto

windy21.2.jpg

 

Windy noin 4 viikkoa

P2270133%20%282%29.jpg

P2270119.jpg

 

Windy 5 viikkoa

P3040137%20%282%29.jpg