Noniin ja taas on vuosi kulunut ja on aika tehdä yhteenveto vuoden tapahtumista. Omistajan kohdalla vuosi alkoi kasvattajan peruskurssilla jonka suoritin omasta mielenkiinnosta . Kurssi oli kaksipäiväinen ja siellä oli myös tuttuja cavalier piiristä ;). Taisin kuitenkin kuulua vähemmistöön urosten omistajana, mutta so what. Minua kiinnostaa koiran jalostus ja terveyspuoli ja koen että myös urosten omistajilla on vastuu rodun kehityksessä vaikka eivät itse ehkä tee jalostukseen kuuluvia päätöksiä. Periaatteessahan kyllä uroksen omistaja pystyy valikoimaan antaako uroksensa nartulle vai ei. Minulla onkin paljon mietteitä jalostuksesta mutta en viitsi tässä niistä kirjoittaa. Tulenko ikinä hakemaan kennelnimen ja ruvenko kasvattajaksi jää nähtäväksi.

     

 
Bamsella on ollut ihan hyvä vuosi, näin kuvittelen ainakin. Silmäsairaus on ollut ”hallinnassa” , eli joka päiväisellä lääkityksellä pärjää loistavasti. Muutenkin on pysynyt terveenä ja on saanut nauttia tavallisesta arjesta, mökkeillystä, lenkkeilystä jne. Kävimmehän koirauimalassa kertaalleen ihan kahdestaan ilman veikkaa. Pientä ”temppujen” harjoittelua ja vanhojen taitojen ylläpito on kuulunut arkeemme.
 
 
 
 
Capon kanssa ollaan taas jatkettu näyttely harrastusta omaksi iloksi. Lähi kuntia ollaan kierretty ja siihen vaatii kyllä omistajan aktiivinen harjoittelu näyttelypaikalla ennen kehää (häkistä EI kannata viedä suoraan jos ei halua H:n, kantapään kautta koettu myös sekin ;)). No enivei, n kymmenessä näyttelyssä ollaan tänä vuonna oltu joista laatuarvostelu yleensä ollut erinomainen, luokkasijoituksia ollut useita sekä pari kertaa parasuros-sijoituksia sekä yksi serti :D. Capo on myös saanut olla terve, yhtä silmätulehdusta / hyöteisen pistosta lukuunottamatta. Tästä ollaan kyllä erittäin iloisia.
 
 
 
 
 
Ensi vuoden suunnitelmasta ja toiveista pari sanaa. No ykköstoive meillä on terveys, molempien koirien kohdalla. Toivon että Bamsen silmät pysyy terveinä sekä että Capokin saa pysyä terveenä!
Siinä se sitten olikin ;). Bamsen kanssa ollaan menossa heti tammikuussa Rally-toko kurssille. Tästä olen haaveillutkin kauan ja nyt satuin näkemään ilmoituksen kurssista joka järjestetään ihan meidän ”kulmilla”. Olen tosi innostunut tästä ja luulen että Bamse myös innostuu kunhan me päästään sinne. Bamse on niin älykäs koira että en ollenkaan jännitä että pärjääkö se, lähinnä pärjäänkö minä ;).
 
 
Capon kanssa debytoidaan heti tammikuussa avoimmissa, eli sinne meni sekä junnuikä että nuoruus ;). Avoimiin siirrytään erittäin nöyrinä. Toiveissa olisi kuitenkin saada Capolle serti nro 2 (ja miksi ei kolmas ;)) ensi vuoden aikana. Kiirrettähän meillä ei ole, senverran nuoresta pojasta kuitenkin kyse, joten ei me niiiin tosissamme ole. Paljonhan riippuu myös muusta elämästä ja käymmekö näyttelyissä yhtäpaljon kun tänä vuonna. Pieni haave olisi myös käydä ulkomailla, mutta en tiedä mennäänkö jo ensi kesänä vai jääkö tulevaisuuteen.
 
 
Omistajalla on pientä pentukuumetta mutta en usko että pentua tulee vielä ensivuonna, ehkä sitten joskus. Itse ajattelin ehkä käydä pari kurssia vielä, joo rally-toko on toinen niistä. Toisesta kerron myöhemmin jos se onnistuu, muuten jää kertomatta ;). Toivotamme nyt kaikille ystäville oikein onnellista ja tervettä uutta vuotta!
 
 
 
t.
Lotta ja pikkupojat