Jalostus- ja terveystoimikunta julkaisi tänään tiedotteen missä tuotiin esille huoli siitä että cavalierpentujen hinnat ovat rajusti nousseet. Tietoni on mm, tullut että pennuista pyydetään jopa 2500-3000 euroa, ilman että kyseessä olisi spesiaali pentue millään tavoin. Suurin osa asiallisista kasvattajista eivät ole nostaneet hintaa koronasta tai kovasta kysynnästä huolimatta. Kun tämän tiedotteen julkaisin alkoi keskustelu vilkkaana somessa. Suurin osan mielestä on hyvä että tämä asia nostetaan esille mutta aina on heitä jotka jotenkin loukkaantuu tms tästä. Totta on että jokainen kasvattaja päättää itse minkä hinnan pennulleen määrää ihan kuten jokainen ostaja päättää millä summalla hän sen ostaa, se on kahden kauppa johon ei rotuyhdistys tai kukaan muukaan puutu. Yritin jakaa kyseistä informaatiota myös eräälle myyntipalstalle fb:ssä mutta sivun ylläpitäjä ei huolinut postausta sinne, vaan se sensuroitiin.

Itse näen ongelman siitä näkökulmasta että rekisteröidyn rotupennun hinnan huima nosto johtaa siihen että suomessakin pimeä tuonti, pentutehtailu ja rekkaamattomien koirien myynti lähtee kukoistamaan kuten länsinaapurissa on jo käynyt. Cavalierpennut on tällä hetkellä hyvin kysyttyjä ja myös itselleni on tullut kyselyitä Ruotsista ja Venäjältä asti. Eräs ruotsalainen kasvattaja kertoi miten hänen kasvattama pentu oli myyty kotiin, tai niin hän luuli. Jonkun tunnin päästä kyseinen pentu löytyi Blocket-sivustolla hinnalla 45000sek. Kasvattaja oli aivan järkyttynyt tästä asiasta, kuten myös itse olisin ollut. 

Koska tämä blogi on kymmeniä vuosia ollut minun oma henkilökohtainen blogi joten avaudun nyt yksityshenkilönä: asiallinen kasvattaja ei nosta hintoja "koska korona", hän osaa myös hyvin perustella miksi hintansa on nostanut (joskus voi olla perusteltuakin). Kysykää perusteluita mikäli cavaler-pennun hinta ylittää 2000euroa. Asiallinen kasvattaja ei "huutokauppaa" pentuja netissä vaan valitsee sen parhain kodin muulla tavoin. Tutustukaa huolellisesti kasvattajaan, yhdistelmään ja selvittäkää koirien taustoja. Tiedän että sydämestä oikein ottaa kun pentukuume on pahimmillaan, mutta valitkaa pentunne ja kasvattaja huolellisesti. 

jasmine%206%20v.jpg