milloin koirani on onnellisin? Syksyisessä metsässä tai mökillä saaressa. Mistä tiedän? Bamsen ilmeestä se kertoo niin paljon . Milloin on sitten toiseksi onnellisin? Kun lenkin jälkeen makaa sohvalla pää sylissä ja haluaa että rapsutetaan. Mistä tiedän? Ilmeestä .

Olen aika ajoin potenut huonoa omatuntoa siitä että en harrasta mitään "harrastuksia" aktiivisesti koirieni kanssa.  Viime viikolla olin sairaslomalla ja lomalla (etelän reissu peruuntui tautieni takia). Silloin mulla oli aikaa surffata ja kävinkin lukemassa monen blogia, sekä oman rodun harrastajien että toisten rotujen harrastajien. Se minkä huomasin oli vastakkain asettelua koiraharrastajien keskuudessa. Varsinkin ns "työkoirien" omistajat vähättelee ja kiroaa koiranäyttelyt maan rakoon (kuten jotkut saman rodun edustajien omistajat myös). Ne on ihan syvältä eikä koiran tarvi mitään osata, eikä varsinkaan omistajan. Koira "kärsii" ja on kaikin tavoin tyhmempi kun "oikea koira" ( oikea koira on sellainen joka missään tapauksessa ei kuulu 9 ryhmään jos joku ei ole sitä tähän meneessä ymmärtänyt).  Luin erittän mielenkiintoisen keskustelun FB:ssä , missä paimenkoiran omistajalle oli tullut KVA-tilttelin tilalle vahingossa MVA-titteli. Omistaja ihemetteli asiaa jollon joku "älykääpiö" totesi: "että ne kehtaa tehdä tolla tavoin, niin paljon töitä kun ootte sen asian eteen tehneet... antavat jonkun MVA:n =(( olisivat edes antaneet sitten AVA:n.."  Siis haloo MIKSI AVA on parempi ja MVA huonompi??? Miksi eivät molemmat ole kunniaosoituksia?? Minä olisin ainakin kovin ylpeä kaikista noista titteleistä. Ja ajattele miten hienoa jos koira olisi sekä käyttö että muotovalio!! eikö silloin juuri olisi se optimaalinen tilanne?? silloinhan kora olisi täydellinen rodunsa edustaja, eikö?

Olen  "nahoissani" saanut kokea miten tyhmästi olen toiminut valikoituani rodukseni seurakoiran koska tässä kaupungissa seurakoiran kanssa ei pääse harrastamaan YHTÄÄN MITÄÄN, ja tämä on oikeasti totta. Naapuri kaupungissa jossa on paljon vähemmän asukkaita on yhdistys minne kuka tahansa ja minkä tahansa koiran kanssa saa ja voi osallistua esim tokoon tai agilityn. No tästä syystä sitten emme harrasta mitään "koiraurheilua" mutta hei ONNEKSI koirani on onnellisin metsässä, ihan oikeasti!

Ja polveutuvathan tällaiset pikku spanielit metsästys spanieleista, eli cavan aito ja oikea paikka on oikeasti metsässää missä nenä saa tehdä töitä, oraville annetaan kyytiä, lintuja pelotellaan ja tämän jälkeen käpertyvät sohvalle omistajan viereen hoitaamaan sitä tehtävää mitä aikoinaan on esi-isille on annettu , eli lämmittämään omistajan syliä ja sydäntä