julilmo.jpg

 

Minulla on aikaisimpina vuosina ollut tapana kirjoittaa vuoden lopussa mitä koirilleni kuuluu, joten ajattelin hyvin lyhyesti käydä vuosi läpi

Seniorimme Capo täyttää vajaan 1kk kuluttua 12 vuotta. Iloitaan joka päivä siitä että poika on vielä menossa mukana. Reilu vuosi sitten tilanne oli huonompi. Sydänläppä vuotaa ja poika rupesi oireilemaan läppävikaa. Lääkityksen avuin olemma saaneet lisäaikaa ja sanoisin laadullista sellaista. Kesäisin kun on lämpimämpää niin silloin rajoitamme rajusti lenkkeilyä mutta muina vuodenaikoina Capo lenkkeilee suhteellisen normaalisti. Vaikka ruoka maistuu edelleen hyvin niin hän on kyllä laihtunut. Capo on mukana menossa niin kauan kun hän ei kärsi. Mieleltään Capo ei ole vanhentunut vaan samanlainen hurmuri kun ennen :) .

Vickan täytti kesällä 7,5v ja samassa rytäkässä hän sairastui kohtutulehdukseen josta toipuminen vei aikaa ja useampi antibiootti kuuri. Olemme myös pistäneet merkille että kuningattaren kuulo on huonontunut viime aikoina, mutta muuten on pirteä oma itsensä. Hänellä on epävirallisesti terve sydän reilu 7 vuotiiaana. 

Molly vuorostaan sairastui kohtutulehdukseen jo alkuvuodesta, leikkaus ja toipuminen meni ja Molly on elänyt ihan tavallista kotielämää. 

Windy sai viime vuoden lopussa pentueen, josta kotiin jäi pikku prinsessa Jasmine. Windy on voinut hyvin koko vuoden ja uskalsimme astuttaa hänet vielä kerran. Toivomme parempaa onnea tälle pentueelle.

Belle osallistui korona-kesän aikana yhteen näyttelyyn saaden siitä EH:n. Belle ei viihdy näyttelyissä ollenkaan, joten saa kerätä ikää ennenkun kokeillaan uudelleen. Belle on ollut terve, ja mikäli kaikki menee hyvin ja terveystarkastukset on ok niin mietimme hänellekin pentueen syksyyn.

Jasmine-pikkuista olen kutsunut "koronapennuksi", ei sanan varsinaisen merkityksen mukaan vaan koska häntä emme valitettavasti päästy sosialisoimaan kuten muita koiriamme. Kävimme kuitenkin näyttelyharkoissa loppukesästä ja kolmessa pentunäyttelyssä. Jasmine oli kaikissa ROP-pentu hienolla arvostelulla. Toivotaan että pääsemme ensi kesänä hänen kanssa taas kehiin. 

Toivotamme kaikille tuttaville oikein ihanaa ja rauhallista joulun jatkoa sekä onnellista uutta vuotta.

Alla kuvia koiristamme tänään 25.12 

capo25.12.jpg

Capo melkein 12v

vickan%2025.12.jpg

Vickan edessä ja Windy takana

molly%2C%20belle%20jasmine%2025.12.jpg

Vasemmalta Molly, Belle ja Jasmine.