Minun täytyy sanoa että kyllä on ihanaa kun kesä tulee. Pentuakin ajatellen niin mielestäni ihan paras aika syntyä on talvi, koska sitten kesällä ne ovat tosi kivassa iässä. Meidän poppoolla on kaikki hyvin, koirat tykkää niin olla ulkona omalla pihalla. Windykin voisi omasta mielestään vaikka muuttaa sinne kokonaan. 

Olen paljon miettinyt asioita ja todennut että kyllä tämän pennun 'tekeminen' oli ihan parasta mitä olen hetkeen tehnyt. Vaikka meillä on niitä vastoinkäymisiä ollut tässä vuosien varrella eikä Vickyn synnytys mennytkän ihan niin kun piti, niin silti en vaihtaisi päivääkään tästä asiasta pois. On ollut jotenkin todella rauhallista ja hienoa kun sain tehdä tämän kaiken juuri näin. Minulle teki varmasti todella hyvää se että ensimmäinen pentue oli tällainen 'yhden pennun pentue" eikä minun tarvinnut luopua tästä pennusta. En tarvitse tämän suhteen valvoa ja miettiä mitä pennulle kuuluu, rakastetaanko sitä, hoidetaanko sitä niin kun asianmukaisesti, tai jos sairastuisi niin se huoli. Olen saanut nauttia ihan eri tavalla pentuajasta, eikä se ole ollut ollenkaan stressaavaa, So what, jos pentu ei olisi ruvennut syömään kiinteitä just silloin 'kun pitää' tai jos ei Vickan olisi vieroittanut pentua 'ajoissa'.

Jopa olen tässä miettinyt, tätä pentua seuratessani,  että onko 8 viikon luovutusikä melkein jopa hieman aikaista joillekin pennuille, riippuen pennun luoteesta sekä uuden kodin tilanteesta? Tiedän että moni rotu on valmis uuteen kotiin jo 7 viikkoisena, mutta onko cavalierit?  Pojat ovat tulleet noin 9 viikkoisena, Molly ja Vickan yli 8 viikkoisena. Windysta en tarvinnut luopua, vaikka Vickan osasi vieroittaa pennun ihan ajallaan ja 'ihan ite'. 

Windylla on ollut se onni, että on syntynyt tasapainoiseen laumaan. Laumaan kuuluu sekä vanhempia että nuorempia koiria, lisäksi sekä uroksia että narttuja. Tytöt ovat tykänneet leikkiä sen kanssa ja sallinut riehumisen kun taas pojat ovat sitten asettanut pennulle rajoja. Näitä kaikkia tarvitaan, "it takes a village to raise a child" sopii mielestäni myös koiranpennun kasvatuksessa.

Windy on nyt tosi kivassa iässä, tulee mieleen eskari-ikäiset lapset, en tiedä miksi. Vauhtia riittää pikkuisessa, ruoka ja uni maistuu hyvin ja perusasiat on sillä kunnossa. Windyhan on kokoajan ollut sellainen perustyytyväinen ja tasapainoinen koira,ei ole säikky tai herkkä mutta utelijas ja todella ihmisrakas. Parin viikon kuluttua Windy menee toiselle rokotukselle ja pojat tulee mukaan, yritän pitää kaikilla kennelyskärokote voimassa koska käydään näyttelyissä.

Niistä puheen ollen, ilmoitin Capon Järvenpään näyttelyyn - missä tuomarina toimii ruotsalainen kasvattajatuomari. Tulee olemaan tosi kivaa taas olla kehässä, pitkän tauon jälkeen! Olen nyt pikkasen katsonut kesän näyttelyitä sillä silmällä, mutta en ole mihinkään muuhun vielä ilmoittanut  Katsotaan nyt mitä keksitään . Lopuksi vielä uusia kuvia koko rakkaasta laumasta!

P5010101.jpg

Molly ja Windy

 

P5010124.jpg

Meidän tytöt Molly, Windy ja Vicky

P5010142.jpg

Bamse joka vielä jaksaa innostua vaikk täyttää kohta 9 vuotta

P5010118.jpg

Ruby-power Vicky, Windy ja Bamse

P5010115.jpg

Capo 7,5 vuotta ja mamman rakas

 

P5010137.jpg

Windy kulta

....... ja sitten poseerataan välillä

P5050181%20%282%29.jpg

Windy 3kk

P5050267.jpg

Molly kohta 2 vuotta

P5050245.jpg

Vickan kohta 3 vuotta

P5050222.jpg

Capo 7,5 vuotta

P5050213.jpg

Bamse kohta 9 vuotta