Niin kauan kun olen blogia pitänyt (tänä vuonna 8 vuotta) minulla on ollut tapana pohtia sekä mennyttä että tulevaa vuotta. Vuosi 2016 oli hieman erilainen kun edelliset vuodet. 

Tammikuu alkoi ilolla ja surulla. Vickanin tiineys ja tammikuussa tapahtuva synnytys oli uutta ja ihmeellistä. Oli sekä hyvää että huonoa tuuria matkassa. Tästä tapahtumasta kirjoitin pyynnöstä artikkelin Cavalier-lehteen 2/17 . Tässä Windyn synnytystarina kokonaisuudessa : http://bamsecapo.vuodatus.net/sivut/windyn-tarina

Windysta on kasvanut hyvin villi, ihmisläheinen ja sydämmellinen pikku-likka joka rohkeasti lähtee tilanteeseen kun tilanteeseen. Sitä ei jännitä olla yksin vaikka se onkin syntynyt ja elänyt koko elämänsä viiden koiran laumassa synnyinkodissaan. Windy osallistui kesällä pentunäyttelyihin, paras saavutus oli Tampereen pentunäyttelyssä missä oli VSP-pentu. Windy osallistui myös kolmeen viralliseen näyttelyyn loppuvuodesta josta kolmesta sai erinomainen ja yhdesrä erittäin hyvä, johtuen valkoisesta merkistä leuassa. Tänä vuonna jatkamme Windyn  kanssa näyttelyissä käyminen, silloin tällöin.

Mollyn vuosi on ollut tasainen. Mollysta kuoriutui varsinainen isosisko/varamamma pennun myötä. En voinut kuvitellakaan että puolitoistavuotiaana Molly tiesi miten pentuja pitäisi hoitaa. Molly on aina ollut terve ja hyvin voiva, ja niin on vuonna 2016 saanut olla myös. Molly on käynyt yhdessä näyttelyssä saaden sieltä erittäin hyvän, purenta voisi olla hieman parempi. Vuodelle 2017 mietimme mahdollisesti Mollylle pentuja. Ennen sitä pitää kuitenkin käydä vielä terveystarkastuksissa. Aikataulu tälle on vielä auki, haaveilen salaa kirjavasta sulhasesta Mollylle.

Vickanin vuosi alkoi synnytyksellä. Vickan toipui sektiostaan hyvin ja oli esimerkillinen emona. Se äidin rakkauden määrää ja se valtava hoivaamisvietti on uskomatonta. Erinomaisesti hoiti ja koulutti pentua, vaikka ensi synnyttäjä olikin. Sen emonvaisto on niin vahva että olisi suoriutunut isommankin pentueen hoitamisesta. Vickan osallistui niinikään yhteen näyttelyyn vuonna 2016, erinomaisella ja luokkasijoituksella. Vickan on sellainen koira joka ei aina viihdy kehissä, joten sen takia ei ole enemmän käynyt, vaikka kaunis koira onkin. Lisäksi sen turkki reagoi hyvin voimakkaasti sekä juoksuihin että pennutus juttuihin. Uudelle vuodelle ajattelin suunnitella joitakin näyttelyitä. Moni on kysynyt olemmeko ajatelleet Vickanille vielä pentuja. Asia on vielä auki, eli emme ole vielä tehneet päätöksen. 

Capon vuosi on varmasti sen mielestä ollut tylsä. Capo on käynyt vain yhdessä näyttelyssä, erinomaisella palkittiin ja sijoittui valioluokassa vanhimpana neljänneksi. Capo on saanut olla terve, tosin on-off sivuääni varmistettiin läppäviaksi virallisessa ultraäänitutkimuksella.Joskin sivuääni kuului tuolloin pahemmalle kun mitä ultra näytti. Mitään oireita sillä ei ole, eikä myöskään lääkitystä. Sydäntilannetta seurataan vuosittaisilla kontrolleilla. Kolmen viikon kuluttua Capo täyttää 8 vuotta joten päätin ilmoittaa jo Turun näyttelyyn veterani-kehiin. Jännittää miten Capo käyttäytyy melkein vuoden näyttelytauon jälkeen, saa peukuttaa! Vetsku-kehiin aijotaan mennä kun siltä tuntuu.

Bamsen vuosi on ollut hyvä ja tasainen. Bamse elää laumanjohtajana nykyään jo isossa laumassa. Luulen että se tykkää tästä tehtävästä. Bamse on koko vuoden voinut hyvin, hieman korva-ongelmaa sillä on ollut mutta muuten ei muuta erikoista. Sen sydän ultrattiin myös syksyllä ja onneksi saimme uutiset että jo 9 vuotiaan sydäntilanne on neljä vuotta pysynyt ennallaan eikä ole huonontunut ollenkaan. Bamsekin on täysin oireeton, läppäsairaudesta huolimatta.

Omistajan vuosi on ollut täynnä töitä ja koulua, ja valitettavasti koirajutut on ollut vähemmällä. Sukokan koulutuspäivässä kävin alkuvuodesta, Cavalier-yhdistyksen koulutustilaisuuksissa olen ollut sekä keväällä että syksyllä. Olen vaihtelevasti kirjoittanut lehteen ja nettiin artikkeleita, olen päivittänyt yhdistyksen kotisivuja ja jatkanut pestiäni 'palsta poliisina' - yhdistyksen virallisella keskustelupalstalla. Kesäpäivät jäi tänä vuonna valitettavasti väliin, koska muulla perheellä oli muita menoja juuri silloin. Jyväskylä viikonloppu ja Messariinkin pääsin kun pääsinkin, ne on molemmat kivoja tapahtumia mihin minulla on ollut tapana osallistua. 

Tulevalle vuodelle toivon terveyttä koko laumalleni. Toivon että olisi enemmän aikaa harrastaa niiden kanssa myös. Toivon että saisimme myös pentuja, jos ei tänä vuonna niin vuoden päästä. Onnellista uutta vuotta kaikille 

thumbnail_Lotalle%20jouluilmo_fb.jpg