Blogi on tänä vuonna elänyt hiljaiseloa, johtuen omistajan työ ja opiskelukiirreistä ja siitä että FB:hen tulee luonnollisemmin päivitettyä kuulumisia. Sain tammikuussa -17 valmiiksi yhden tutkinnon ja samalla vaudilla päätin hakea yliopistoon, johon myös pääsin. Työkuvioissakin tuli muutoksia alkuvuodesta joten työ ja opiskeluelämä on vienyt 200% ajastani, tarkoittaen siis sitä että olen 2017  lähinnä "harrastanut opiskelua" vapaa ajallani. 

Kävimme joissakin näyttelyissä vuoden 2017 aikana. Capo osallistui keväällä ja kesällä, Vickan kesällä ja syksyllä ja Windy lähinnä kesästä lähtien.

Bamse täytti 10 vuotta syyskuussa. Poika on saanut olla terve, yksittäisi korvatulehduksia on ollut jotka ollaan hoidettu pois. Itsepäisyys on lisääntynyt (jos mahdollista), Muuten vointi oikein hyvä ja lääkärinkin mielestä meillä taitaa vielä olla monta vuotta edessä.

Capo osallistui alkuvuodesta useampaan näyttelyyn josta paras tulos oli VSP veteraani, PU 4 Turussa. Kävimme vielä keväällä ja alkukesästä näyttelyissä mutta sen jälkeen jäätiin tauolle. Capolla on ollut ajoittain esintyvää yskä joka esintyy levossa (nukkuessa) ja jota tutkittu perusteellisesti löytämättä syytä. On ultrattu sydäntä, kuvattu keuhkoja, CT kuvattu korvia, huuhdeltu ja hoidettu korvia. On kerätty ulostenäyttetä ja lääkitty keuhkomatojen varalta, on ollut antibioottia, kortisonia. Ollaan kokeiltu närästyslääkettä ja sydänlääkettä, mutta mistään ei kunnon vastetta eikä mitään varsinaista syytä ole tutkimuksissa löytynyt. Koska Capo ei näytä kärsivän eikä ole pahentunut ollaan nyt jääty seurantalinjalle. Capon omasta mielestä hän voi kuitenkin aivan mahtavasti eikä askel ole hidastunut. 

Vickan on käynyt yksittäisissä näyttelyissä vuoden aikana. Terveystulokset on päivitetty ja niissä ei ole huomautettettavaa. Moni on kysynyt tuleeko Vickanille vielä pentuja, niin voisin sanoa että ei taida tulla. Tällä hetkellä tuntuu että se yksi ja ainoa pentue mikä alkuvuodesta 16 saatiin taitaa jäädä ainokaiseksi. Vickan oli mahtava emo, astutus ja raskaus oli helppoja- mutta silti tämän hetkinen ajatus on että ei tule lisää. 

Mollylla on ollut kaikki hyvin. Keväällä tosin saatiin Mollylle kaihidiagnoosi joka tuli puun takaa. Mitään oireita Mollylla ei ole, mutta tämä tietysti pysäytti pentuhaaveet Mollyn kohdalla.

Windy on käynyt useassa näyttelyssä vuoden aikana. Useimmiten palkittu erillä. Yksi SA saatiin loppuvuodesta. Parin viikon kuluttua tyttönen täyttää 2 vuotta, mutta tämä likka ei ole hetkeen valmis vielä äidiksi (jos ikinä).

 

Mitä ajatuksia vuodelle 2018?

Varsinaisia tavoitteita tai ajatuksia harrastuksen suhteen minulla ei ole vuodelle 2018. Minut valittiin Cavalieryhdistyksen hallituksen varajäseneksi, joten siihen työhön ajattelin perehtyä. 

Tuntuu siltä että olen palaamassa "back to basics" - eli lähinnä nauttia koiristani seuralaisina ja perheenjäseninä. Joissain näyttelyissä käydään varmasti kevään ja kesän aikana. Mahdolliset pentuhaaveet taitaa siirtyä vuodelle 2019, kunhan opiskelu ja työkuviot selviävät.