Ajattelin perinteisesti kirjoittaa kuluneesta vuodesta "yhteenvedon", niinkun minulla on ollut tapana tehdä. Mielelläni olisin kirjoittanut vain kaikkea kivaa kuten moni muu, "miten ollaan onnistuttu eri paikoissa ja miten hieno vuosi on ollut jne", mutta meillä ollut sekä hyvää että huonoa vuoden 2012 aikana- turhaa sitä on kaunistella wink. Eli eteenpäin sanoi mummo lumessa cheeky


Näyttelyt: 
Lahden Kv huhtikuussa käynnisti kesän näyttelyturneen sekä Capon että Hanin osalta. Vaikka se näyttely ei mennyt Hanin osalta putkeen saatiin kyllä kesänmittaa korjattua tilanteen. Hanin näyttelyt ovat sujuneet ihan mukavasti. Hani on osallistunut 9 näyttelyyn josta 7 ERI, 1 H ja 1 eva ontumisen takia (haava anturassa). Hani on sijoittunut luokassa useasti sekä palkittu SA:lla neljästi.  Erityismainintana Kaivopuiston erikoisnäyttely jossa pikkuprinsessa hienosti JUK 3 (luokassa 23 koiraa!) sekä nuortenluokan debyytti Helsinki Winner 2012 jossa NUK 4 SA.


Capo on osallistunut 8 näyttelyyn josta 7 ERIllä ja 1 EH. Kolmasti sijoittunut luokka kakkoseksi, SA:ta kolmasti, Vara-Sert ja  PU sijoitus. Ei huonosti mutta paremminkin olisi voinut mennä, edelleen puuttuu pari oikeaa.


Yksi kohokohta oli Cavalierien Kesäpäivien Open Show ja kasvattajaluokan voitto Capon tyttärille ja samalla viimeinen kunnianosoitus kasvattajalle joka menehtyi alkuvuodesta –12.


 
Terveys:
Terveyden osalta löytyy sekä huonoja että hyviä uutisia. Alkuvuosi alkoi huonoilla uutisilla, saatiin Capon MRI tulos (D) ja monen suunnitelmat meni sen myötä uusiksi.  Capolla on edelleen terve sydän, sillä on 0/0 polvet (tutkittu yli 3v) sekä geenitestattu  Episodic Falling-, curly coat- ja kuivasilmäisyysgeenien osalta CLEAR (eli ei kanna kyseisiä sairausgeenejä). Ylihuomenna tulee vuosi MRI kuvauksesta ja voin rehellisesti, käsi sydämmellä sanoa, että vuoden ”tehokyttäyksen” jälkeen poika on edelleen, tuloksesta huolimatta, SM oireeton (ei sulatteluun mennyt kun noin vuosi wink). Omistajan omasta valinnasta Capo on ollut poissa jalostuksesta koko tämän vuoden, oliko fiksua vai ei sitä en tiedä. 

Hanin kohdalla tilanne on ollut hyvä, ollaan PEVISA tutkittu pikkuprinsessaa eikä mitään yllätyksiä tullut vastaan. Sydän terve, silmät-terve ja polvet 0/0. Hani on myös geenitestattu ja  isänsä ja kahden siskonsa tavoin CLEAR sekä Episodic Falling-, curly coat- ja kuivasilmäisyysgeenien osalta.
Mutta sitten: Bamse meidän rakas pieni epäonnen soturi on sairastanut noin puolet vuodesta. Anaalirauhaset vaivanneet, sydämen sivuääni todettu ja voimistunut 3/6- ultrassa ei kuitenkaan vielä mikään paha tilanne- lievää vuotoa. Selässä jotain (?) joka aina antibioottikuurien aikana ok. Silmäkontrollissa ei olla edes keretty käymään kun aina jotain uutta akuutimpaa tulee vastaan. Capolla oli loppusyksyllä virtsatientulehdus jota ensin hoidettiin väärillä lääkkeillä. Tutkittiin myös virtsarakkoa kun mietittiin virtsakivi mahdollisuutta mutta sellaista ei ollut. Nyt viimeinen antibiootti kuuri loppunut ja kuljetaan kaikki peukut pystyssä että tilanne nyt rauhoittunut. 


 
Tästä eteenpäin:
Mitä toivon vuodelle 2013, on ennenkaikkea terveyttä kaikille koirille! Toivon että sairastelut oli tässä ja että v 2012 oli vain poikkeuksellisen huono vuosi meidän historiassa. Hani täyttää toukokuussa kaksi vuotta ja jos kaikki silloin vielä on kunnossa toivomme perheen/laumanlisäystä vuoden 2013 aikana.  Jos se ei jostain syystä toteudu niin lähden pentukaupoille muualle, niin kauan ollaan uutta pienokaista odotettu heart

Kiitän kaikkia ystäviä kuluneesta vuodesta, on todella kivaa vaihtaa ajatuksia ja kuulumisia sekä kehän laidalla että netin välityksellä.

Hyvää Uutta Vuotta 2013